Zanimljivosti


''SRBI ZA SRBE'' pomogli Obrenovcu sa 2.8 miliona dinara

11. 2014.
''SRBI ZA SRBE'' pomogli Obrenovcu sa 2.8 miliona dinara

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, u saradnji sa organizacijama ''Stara Raška'' iz Beograda, Srpskog društva ''Zadužbina'' iz Slovenije, udruženja ''Ljubav'' iz Italije i srpske zajednice iz Las Vegasa (SAD), isporučila je proteklog vikenda (6. i 7. septembar) vrednu humanitarnu pomoć od 105 komada bele tehnike porodicama u Obrenovcu u vrednosti od 2,8 miliona dinara.

Humanitarna pomoć u vidu 27 frižidera, 27 šporeta, 11 zamrzivača, 39 veš mašina i jedne peći na drva isporučena je za 60 porodica u mesnim zajednicama Belo Polje, Druga, Treća, Veliko Polje, Rvati i Zabrežje.

Organizacija ''Srbi za Srbe'' (www.srbizasrbe.org) okuplja više hiljada članova iz rasejanja i Srbije, pokrenula je sredinom maja veliku akciju pomoći ugroženim domaćinstvima pod nazivom ''Borba protiv poplava'', u Srbiji i Republici Srpskoj, čija su imanja pogođena jednom od najvećih elementarnih nepogoda u poslednjih 100 godina.

U sklopu akcije ''Borba protiv poplava'', do sada je pomoć organizacije ''Srbi za Srbe'' isporučena porodicama u Paraćinu, Trsteniku, Valjevu, Kraljevu i Obrenovcu u vrednosti od preko sedam miliona dinara, a u narednih dve nedelje pomoć će dobiti i postradale porodice u opštinama Svilajnac, Krupanj, Ub i Lazarevac. Nakon završenih akcija u Srbiji, humanitarni kontigent kreće u Republiku Srpsku.

- Zahvaljujući srpskoj zajednici iz Las Vegasa, bratskim organizacijama iz Srbije, Slovenije i Italije kao i brojnim donatorima širom sveta uspeli smo da obezbedimo prvi kontigent pomoći za porodice u Obrenovcu, gde je situacija ubedljivo najteža po pitanju štete koja je učinjena u poplavama - ističe predsednik organizacije Srbi za Srbe, Igor Rašula. On dodaje i da posebnu zahvalnost organizacija ''Srbi za Srbe'' duguje opštinskoj upravi Obrenovca koja je obezbedila spiskove postradalih domaćinstava u nedavnim poplavama.

Prva faza akcije ''Borba protiv poplava'' ima za cilj da obezbedi 1.000 aparata bele tehnike za oko 500 porodica iz Srbije i Republike Srpske kako bi bili u mogućnosti da povrate izgubljenu nadu i dobiju preko potrebnu pomoć za svoje domaćinstvo. Više informacija o prijavi za pomoć kao i finansijskoj podršci projektu možete pronaći na zvaničnom sajtu ove organizacije.

Dodajte komentar Postojeći komentari (1)
Pretraživanje zanimljivosti ć č ž š đ
Tip pretrage:
Samo naslove i podnaslove
Kompletna pretraga