Zanimljivosti


Srbi ispunili halu slavnih Bulsa, nisu dali Jokiću da ode posle bravura

01. 2017.
Srbi ispunili halu slavnih Bulsa, nisu dali Jokiću da ode posle bravura

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić zauvek će pamtiti meč sa Bulsima u Čikagu, ako ne zbog svog tripl-dabul učinka, onda zbog ogromne podrške srpskih navijača.

Domaćin je bolje otvorio meč i dobio prvu četvrtinu, a nakon potpuno izjednačene druge deonice, Čikago je bio tim koji je na poluvremenu imao prednost od tri poena.

Međutim, Denver je tu prednost stigao u nastavku i pred odlučujuću četvrtinu imao +9 koje su samo povećavali do kraja, zahvaljujući svojoj dobroj igri u napadu i odbrani ali i očajnoj četvrtini Čikaga.

Najefikasniji u pobedi Denvera bio je Danilo Galinari sa 22 poena, Vilson Čendler dodao je 20,ali ponovo će se pričati o partiji srpskog centra Nikole Jokića koji je zabeležio novi tripl-dabl.

Jokić je meč završio sa 19 poena, 16 skokova i 10 asistencija uz jednu blokadu i sve to za 32 minuta na parketu.

Dok je američka publika opušteno uživala u svim propratnim elementima koje nosi NBA spektakl, koji nisu toliko košarkaški, Srbi su u više navrata bili najglasniji u hali i skandirali Nikoli, priželjkujuči da osvari asistenciju u poslednjim momentima meča kako bi stigao do tripl-dabl učinka.

Želeći da im se oduži, mladi košarkaš je proslavio pobedu sa svojim sunarodnicima, fotografišući se, potpisujući se na majice, šireči srpske zastave. Trobojke sa natpisima gradova u Srbiji, ali i one na kojima je bilo ispisano Banja Luka, Vukovar, Čikago, krasile su ovo košarkaško zdanje, a posle susreta ramena Nikole Jokića.

Dodajte komentar Postojeći komentari (0)
Pretraživanje zanimljivosti ć č ž š đ
Tip pretrage:
Samo naslove i podnaslove
Kompletna pretraga