Zanimljivosti


Pomoć iz Čikaga za decu iz Bijeljine

29. 2017.
Pomoć iz Čikaga za decu iz Bijeljine

''Lajflajn" iz Čikaga, pod patronatom princeze Katarine,darovao područne osnovne škole u Pučilama i Popovima i Centar za socijalni rad u izgradnji sa Dnevnim centrom za decu sa smetnjama u razvoju

Humanitarna organizacija "Lajflajn" iz Čikaga koja radi pod patronatom princeze Katarine Karađorđević darovala je područne osnovne škole u Pučilama i Popovima, kao i Centar za socijalni rad u izgradnji sa Dnevnim centrom za decu sa smetnjama u razvoju.

Predstavnici te humanitarne organizacije su u Sigurnoj kući uručili pakete odeće, igračaka za decu i sredstava za higijenu, a prilikom obilaska škola i Centra za socijalni rad upoznali su se s potrebama ovih ustanova.

- Saznali smo da u Bijeljini postoje škole za decu nižeg školskog uzrasta, u kojima uslovi za nastavu nisu zadovoljavajući, pa smo odlučili da ih posetimo i razmotrimo mogućnosti za donaciju. U ovim školama nisu ugrađeni sistemi za centralno grejanje, a u Dnevnom centru nedostaje oprema neophodna za početak njegovog rada, pa ćemo po povratku u Čikago, u dogovoru sa sunarodnicima, pokušati da im pomognemo u skladu s našim mogućnostima - rekla je članica delegacije "Lajflajn" Sonja Ogrizović.

Delegacija je posetila i Dnevni centar za decu sa smetnjama u razvoju u okviru Centra za socijalni rad i saznala šta je potrebno za njegovo opremanje, kako bi Centar mogao da počne da radi.

Izvor: Novosti

Dodajte komentar Postojeći komentari (0)
Pretraživanje zanimljivosti ć č ž š đ
Tip pretrage:
Samo naslove i podnaslove
Kompletna pretraga