Zanimljivosti


Golišavi trkači na Aid jači i od mraza

23. 2017.
Golišavi trkači na Aid jači i od mraza

Premijerno, na snežnoj stazi Ade Ciganlije, održano takmičenje u kome su učesnici bili samo u donjem vešu.Svi učesnici skupa se sjajno zabavljali i prkosili minusu

KAKO bi ojačali imunitet i iskoračili iz komforne zone, dvadesetak mladića i devojaka rešilo je da uzme učešće u prvoj trci u donjem vešu, koja je održana u nedelju na Adi Ciganliji. Prkoseći hladnoći i testirajući svoju izdržljivost, sprintom sa snežnim preprekama, na cilj su stigli skoro svi trkači, a za korak ispred bio je Petar Petrović.

Naoružani dobrim raspoloženjem, rešeni da teraju inat živi u termometru koja je bila na sedmom podeljku ispod nule, izdržljivi i hrabri sprinteri zauzeli su startne pozicije. Devojke su bile u kupaćim kostimima sa kapama i rukavicama, dok su muškarci, većina u boksericama, istrčali na "debelom" minusu stazu od jednog kilometra. Kako bi se aklimatiozvali i što bolje podneli trku, neki su se i mazali snegom.

- Meni je uvek hladno i kada je drugima vruće, šta god da obučem nije dovoljno toplo - kaže Ana Šparović (25), jedna od učesnica. - Zato sam rešila da testiram sebe i izađem iz zone komfora i vidim da li ja to mogu.

Poklič "Nije nam hladno" označio je početak trke, a potom su svi takmičari krenuli istim ritomom, kako bi se što pre domogli cilja, a pre svega, dobro zabavili.

- Učestvovali smo na raznim trkama, a ovim smo želeli da animiramo ljude da se bave sobom, da poboljšaju svoj kardiovaskularni sistem i izađu iz nekih ustaljenih okvira - kaže Stefan Ilić (25).

Nekolicina "zimogrožljivih" odustala je posle prvog i drugog kruga, ali to ih nije demoralisalo. Oni naizdržljiviji istrčali su trku do kraja.

Petru Petroviću, koji je za korak bio ispred ostalih takmičara, veću prepreku od hladnoće predstavljao je sneg i neravan teren.

- Ne osećam lice, ruke, ali se osećam fenomenalno. Najteže mi je bilo dok se nisam aklimatizovao i uhvatio ritam, kako bih mogao da kontrolišem trku, a kasnije sam se već navikao na hladnoću. Ipak, nije bitna pobeda već druženje.

PIDžAME I KOŠULjE

ORGANIZATOR trke je Beogradski trkački klub, koji je poznat po organiizaciji trka u pidžamama, havajskim košuljama,čokoladne trke...

- Ljudi su se zavukli u kuće, samo govore o gripu, a mi smo želeli da negativno tranformišemo u jednu kreativnu energiju i da napravimo jedan ovakav događaj - kaže Veroljub Zmijanac.

Dodajte komentar Postojeći komentari (0)
Pretraživanje zanimljivosti ć č ž š đ
Tip pretrage:
Samo naslove i podnaslove
Kompletna pretraga